басейни

Хотел Минкови Бани

Минерални басейни

Лятна прохлада сред природата

Почивен комплекс Минкови бани Вършец е сред малкото семейни хотели във Вършец, които разполагат с 3 басейна с минерална вода /за възрастни и деца/ и един вътрешен басейн към хотела. И трите басейна са снабдени със собствени системи за пречистване на водата.

Водата от всички минерални извори е със слаба минерализация, алкална, хидро-карбонатна, сулфатно-натриева, ниска водна твърдост, бистра, безцветна и с приятни питейно-вкусови качества. Съдържа елементи като желязо, литий, барий, алуминий, стронций, фосфати, манган, арсен и др. Подходяща е за вътрешно приемане, за инхалации, за напояване, за обща профилактика, укрепване и закаляване на организма, физическа и психическа преумора и др.

Водата стимулира функциите на клетката и обмяната на веществата, оказва противовъзпалително действие, подобрява регенерацията на нервните влакна. Според специалистите подпомага лечението на заболявания на нервната и сърдечно-съдовата системи, стомашно-чревния тракт, бъбречно-урологични, гинекологични и ендокринно-обменни заболявания, както и такива на опорно-двигателния апарат. Минерални басейни Вършец.

ВХОД БАСЕЙН - Понеделнин до Четвъртък

ВЪЗРАСТЕН - 20.00 лв.
ДЕТЕ от 3 г. до 7 г. - 15.00 лв.
ДЕТЕ до 3 г. - Безплатно (без шезлонг)

ВХОД БАСЕЙН - Петък до Неделя

ВЪЗРАСТЕН - 30.00 лв.
ДЕТЕ от 3 г. до 7 г. - 20.00 лв.
ДЕТЕ до 3 г. - Безплатно (без шезлонг)
* Минерален басейн със СПА - термална зона от 10:00 до 18:00 часа

Галерия